ΠεριβάλλονΠρώτη Σελίδα

Ο σημαντικότερος χώρος πρασίνου του Αιγάλεω στην εγκατάλειψη

Anna Asimakopoulou

Εκφράζω την έντονη δυσαρέσκειά μου για την εικόνα και την κατάσταση που επικρατεί στο Πάρκο Μπαρουτάδικο, τον σημαντικότερο χώρο πρασίνου του Αιγάλεω.

Δυστυχώς, το πάρκο παρουσιάζει έντονα σημάδια εγκατάλειψης. Τα περισσότερα μάρμαρα, αγάλματα, σιντριβάνια, ακόμα και τα δάπεδα, είναι καλυμμένα με graffiti, προκαλώντας απογοήτευση σε όσους επισκέπτονται τον χώρο και αλλοιώνοντας την αισθητική του.

Το κεντρικό σιντριβάνι είναι γεμάτο βρωμιά, με στάσιμο νερό που μυρίζει άσχημα και αποτελεί εστία μόλυνσης. Επιπλέον, παρατηρούνται σκουπίδια διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία.

Πέρα από την εικόνα, το ζήτημα της ασφάλειας είναι εξίσου σοβαρό. Πολλές φορές πηγαίνουμε τα παιδιά μας στο πάρκο για να παίξουν και να περάσουν δημιουργικό χρόνο στη φύση. Ταυτόχρονα, αρκετός κόσμος επισκέπτεται το πάρκο για να κάνει έναν περίπατο, να χαλαρώσει ή να διαβάσει ένα βιβλίο. Ωστόσο, καθημερινά παρατηρείται το φαινόμενο να διέρχονται μηχανάκια εντός του πάρκου, με σκοπό να “κόψουν δρόμο”, αδιαφορώντας για την παρουσία μικρών παιδιών και πεζών.

Η κατάσταση αυτή όχι μόνο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, αλλά διαταράσσει και την ηρεμία του χώρου.

Το πρόβλημα οφείλεται στην απουσία φυσικών εμποδίων (κολωνάκια, μπάρες κ.λπ.) στις εισόδους του πάρκου ή μόνιμο προσωπικό δημοτικής αστυνομίας τα οποία θα απέτρεπαν τη διέλευση δικύκλων.

Πρώτιστα, οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε συλλογική ευθύνη για το πάρκο μας — έναν χώρο που αποτελεί, ουσιαστικά, την πίσω αυλή των σπιτιών μας.

Και μετά ζητούμε παρακαλώ την άμεση παρέμβασή για:

• Τον καθαρισμό του πάρκου και απομάκρυνση των graffiti,

• Τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της λειτουργίας του σιντριβανιού,

• Τη λήψη μέτρων για την αποτροπή της διέλευσης μηχανοκίνητων οχημάτων εντός του χώρου (τοποθέτηση κατάλληλων εμποδίων στις εισόδους),

• Και γενικότερα την ενίσχυση της επιτήρησης και φροντίδας του πάρκου.

Το Μπαρουτάδικο αξίζει καλύτερη εικόνα και περισσότερη προσοχή, ως χώρος αναψυχής, επαφής με τη φύση και συνύπαρξης των πολιτών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button