ΈξοδοςΠρώτη Σελίδα

Μπακαλιαράκια στο Χαϊδάρι: Η νέα, λιτή, θαλασσινή πρόταση που αγαπάμε ήδη!

Μυρωδιά φρεσκοτηγανισμένου μπακαλιάρου, γέλια από παρέες, ποτηράκια που τσουγκρίζουν και τζαμαρίες που αφήνουν το φως να μπαίνει σαν προσκεκλημένος. Κάπως έτσι σε καλωσορίζουν τα “Μπακαλιαράκια” στην πλατεία Κουνελίων, το όνομα θα χτυπήσει μια νοσταλγική χορδή στους παλιότερους — που άνοιξαν για την ιδέα: καλοφτιαγμένο φαγητό, τίμια υλικά, παρέα και απλότητα.

Το στήσιμο του μαγαζιού απλό αλλά καλομελετημένο. Υπερυψωμένο, φωτεινό, με ελκυστικά χρώματα και τραπεζάκια που απλώνονται στην αυλή, σαν να περιμένουν την άνοιξη να κάτσει κι εκείνη μαζί μας. Ο εσωτερικός χώρος ενώνεται με τον εξωτερικό όταν ανοίξουν οι όμορφες τζαμαρίες — και η αίσθηση είναι μία: εδώ, όλα χωράνε γύρω από το τραπέζι.

Πίσω από την αναβίωση της ιδέας βρίσκεται ο Μιχάλης Ξιφαράς, γνωστός από την ιστορική ταβέρνα Μπέμπης στο Δαφνί, μαζί με την ομάδα του. Άνθρωπος της σχολής “Λίγα, Φρέσκα και Καλά”, κουβαλούσε για χρόνια το όνειρο να στήσει ένα μαγαζί μικρό σε μέγεθος αλλά μεγάλο σε φροντίδα και γεύση – που πήρε μορφή με τα “Μπακαλιαράκια”.

Το μενού στα Μπακαλιαράκια είναι μικρό αλλά υποσχόμενο -και πάνω απ’ όλα τίμιο. Ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά είναι το πιάτο-τοτέμ: αλαβάστρινος με χρυσαφένια κρούστα, χωρίς περιττά λάδια, με σκορδαλιά φίνα, χωρίς φλυαρίες.

Μυρωδιά φρεσκοτηγανισμένου μπακαλιάρου, γέλια από παρέες, ποτηράκια που τσουγκρίζουν και τζαμαρίες που αφήνουν το φως να μπαίνει σαν προσκεκλημένος. Κάπως έτσι σε καλωσορίζουν τα

Και η συνέχεια έχει γεύση και ουσία:

  • Φρέσκιες γαρίδες τηγανιτές Νο 3, χρυσοτηγανισμένες, μυρωδάτες.
  • Κουτσομούρα ή μπαρμπούνι φρέσκο, ανάλογα την ψαριά της ημέρας.
  • Ντοματοσαλάτα περιποιημένη με τα όλα της.
  • Πατζάρια φρέσκα με τα φύλλα τους, όπως πρέπει.
  • Μια αλοιφή-έκπληξη: αστακοσαλάτα, που μπαίνει και σαρώνει.
  • Και φυσικά, δυνατό ψωμί για να μη μένει τίποτα στο πιάτο.
Μπακαλιαράκια στο Χαϊδάρι: Η νέα, λιτή, θαλασσινή πρόταση που αγαπάμε ήδη! 4

Και δεν σταματά εδώ. “Ξεγλίστρησαν” και δυο ακόμα πληροφορίες: Το μενού θα εμπλουτιστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα με δύο νέα πιάτα – που θα έρθουν για να μείνουν, καλαμαράκι τηγανητό και μια γαριδομακαρονάδα που θα είναι, λένε, το τέλος.

Μπακαλιαράκια στο Χαϊδάρι: Η νέα, λιτή, θαλασσινή πρόταση που αγαπάμε ήδη! 6

Κρατήστε επίσης πως οι μερίδες είναι μεγάλες, οι τιμές μικρές και το τηγάνι τους “καθαρό” και ελαφρύ, χάρη στη μαεστρία της κουζίνας και την τακτική αλλαγή λαδιού, μια σημαντική λεπτομέρεια που εκμαιεύσαμε για εσάς από “μέσα”.

Τα “Μπακαλιαράκια” είναι ένα μαγαζί που ήρθε να γεμίσει μια απλή ανάγκη: καλό φαγητό, σε χαλαρό περιβάλλον, με καθαρή γεύση και αυθεντική πρόθεση.

Καλές δουλειές στους ανθρώπους πίσω από την ιδέα — και ναι, εμείς θα ξαναπάμε. Γιατί έτσι απλά, μας άρεσε.

Μπακαλιαράκια στο Χαϊδάρι: Η νέα, λιτή, θαλασσινή πρόταση που αγαπάμε ήδη! 8

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button