Δυτική ΑθήναΠρώτη Σελίδα

Η Ιερά Οδός αποκτά το Votanikos Business Park – Βίντεο για την εξέλιξη των έργων

Η επένδυση της Dimand, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025, θα αποδώσει το Votanikos Business Park.

Προχωρoύν οι εργασίες για τη μετατροπή σε “πράσινο συγκρότημα” του πρώην ακινήτου της Softex στο Βοτανικό, ανάμεσα στην Ιερά Οδό, τη Λεωφόρο Κηφισού και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ύψους 159,6 εκατ. ευρώ.

Όπως φαίνεται στο video, έχουν ήδη κατεδαφιστεί τμήματα των πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσεων και έχουν παραμείνει τα υπό ανακαίνιση 3 κτίρια, στα οποία γίνονται έργα ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού.

Συνολικά το Votanikos Business Park θα διαθέτει 10 κτίρια με γραφεία, αλλά θα αναπτυχθούν και χώροι εμπορικών καταστημάτων, όπως και αρκετό πράσινο (15 στρέμματα).

Η μεγάλη επένδυση για το “πράσινο συγκρότημα”

Dimand μέσω της θυγατρικής της IQ Athens έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας (3 βιομηχανικά κτίρια και θυρωρείο) στο οικοδομικό τετράγωνο 35 του Δήμου Αθηναίων, στην παλαιά βιομηχανία στην περιοχή του Βοτανικού. Αυτές βρίσκονται εντός έκτασης με συνολική επιφάνεια 49.34 στρεμμάτων που περικλείεται από τις οδούς Χαρτεργατών, Ιερά Οδός και Αγίου Πολυκάρπου. Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 14,22 εκατ. ευρώ.

Το συγκρότημα θα είναι βιοκλιματικό και στις ανάγκες ηλεκτροδότησης θα συμβάλει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος 1MW.

Το επενδυτικό σχέδιο έχει συνολικό κόστος 152,22 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 106,44 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης στην επένδυση να ανέρχεται σε ποσοστό 40% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 70% του κόστους του επενδυτικού προγράμματος. Το υπόλοιπο 30% θα χρηματοδοτηθεί από την Dimand.

Votanikos Business Park

Βλέπε και 
Βοτανικός: Ανάπλαση στο χάος με δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις πάνω από 700 εκατ. ευρώ

Η στρατηγική θέση του ακινήτου

Το νέο Votanikos Business Park θα είναι το πρώτο και μοναδικό ολοκληρωμένο συγκρότημα γραφείων στην περιοχή του Βοτανικού. Η πρόκληση στο όλο εγχείρημα είναι η προσέλκυση επιχειρήσεων που θα δουν την περιοχή ως μια νεα αστική ζώνη η οποία από την αφάνεια θα αναδειχθεί ως ένα σύγχρονος αστικός χώρος.

Η επένδυση της Dimand στο Βοτανικό - Πηγή: Dimand
Votanikos Business Park – Πηγή: Dimand

Η περιοχή του Βοτανικού έχει πάρα πολλά προτερήματα. Πέραν του γεγονός ότι υπάρχει σταθμός Μετρό, ότι προβλέπονται να μετακομίσουν τα ΚΤΕΛ και να ολοκληρωθεί η Διπλή Ανάπλαση, είναι σε στρατηγικό σημείο στην πόλη.

Πλαισιώνεται από τους μεγάλους άξονες του Κηφισού, της Ιεράς Οδού, της Πειραιώς και της Πέτρου Ράλλη, είναι πολύ κοντά από το κέντρο της Αθήνας και σχετικά κοντά από το παραλιακό μέτωπο του Φαλήρου.

Η Ιερά Οδός αποκτά το Votanikos Business Park - Βίντεο για την εξέλιξη των έργων

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button